Over 10.000+ fornøyde kunder | fast pris | fri frakt og retur
Synssjekk og øyeundersøkelse

Gratis synssjekk

    4.7/5, 250 anmeldelser

På tide å sjekke synet? 👓 
Hos Okkult får du alltid gratis synssjekk.
Synssjekk og øyeundersøkelse

Gratis synssjekk

    4.7/5, 250 anmeldelser

Synet forandrer seg mye fra rundt 40-års alderen, det kan derfor være lurt å sjekke synet 👓 
Hos Okkult får du alltid gratis synssjekk.

Du finner oss i Hegdehaugsveien 34 og på Ski Storsenter.

Lenge siden du har sjekket brillestyrken din?

Vi mener at det ikke skal koste deg noe å finne brillestyrken du trenger. Med årene forandrer synet ditt seg, og med det følger behovet for en ny synstest. 

En synsjekk er en nøyaktig og effektiv måte å finne styrken din på. Vi tilbyr også en utvidet synstest for vurdering av øyehelsen din hvis du har behov for det. Brilleseddelen lagres på din kundekonto, så du alltid vet hvor du finner den. 

Har du aldersrelatert langsynhet?

Sliter du med å fokusere på objekter når du leser en bok eller scroller gjennom telefonen? Merker du at øynene dine svir og klør, eller at du ender opp med å få hodepine? Sannheten er at du er ikke alene, men hvorfor skjer dette? 

Har du behov for progressive briller?

Progressive briller har glass som er designet med flere styrkefelt, avhengig av hvor høyt på glasset man ser. På grunn av dette, har man klart syn på flere avstander og brillene kan brukes hele dagen.

Øvre felt på brillen er tilpasset til avstandsstyrken din, mens feltet nederst i glasset er tilpasset nærstyrken, som egner godt til lesing ved nært hold. Mellomfeltet på glasset gjør det behagelig å fokusere på objekter som ligger i mellomavstand og sørger for en naturlig overgang fra øvre til nedre felt på brillen.  


Prisen for alle våre progressive briller er 4990,– inkl. glass.

Dette blir sagt om vår synssjekk

Dette blir sagt om vår synssjekk

 Trenger du en øyehelseundersøkelse?

Ved samsynsproblemer, synstap eller andre spesielle behov foretar en erfaren optiker en utvidet synsundersøkelse. 


Optikeren vil kartlegge din synsstatus, blant annet ved vurdering av øyemotorikk/samsyn og generell øyehelse. Les mer her.

Hva er tørre øyne og hvordan blir jeg kvitt det?

Tørre øyne, eller keratoconjunctivitis på fagspråket, forårsakes av svekket tårefilm eller økt fordamping fra øyets overflate. Dette kan føre til en rekke øyeplager som gir en følelse av at man har konstant rusk på øyet, svie, eller at øyet kjennes ut som sandpapir. Noen opplever at de får slimtråder eller at øyet blir rødt. 

Om Okkult

Okkult er et norsk merke og en motreaksjon til en utdatert brillebransje - en bransje preget av høye priser og kompliserte tilvalg. 


Alle våre briller er egenprodusert skandinavisk design, i premium kvalitet. Vi ønsker å skifte fokus fra overprisede merkevarebriller, og over til deg som person og kunde. Hvorfor? Fordi alle har rett til å se bra og se bra ut - uten at det koster skjorta. Dette gjør vi ved ved å hoppe over dyre mellomledd og heller gå rett til produsentene. 


Vi tilbyr høykvalitets briller med styrke, solbriller og blålysbriller til faste, rimelige og transparente priser.

Har du noen spørsmål?
Vi her for å hjelpe deg! 

Se de mest stilte sprøsmålene til høyre, eller chat med oss.
Hva er en synssjekk?
Under en synsjekk finner vi brillestyrken din, raskt og nøyaktig. 

Våre spesialtrente optikerassistenter innleder synssjekken med å kartlegge synsstatus. Deretter foretas en objektiv styrkemåling ved hjelp av en autorefraktor for å få en indikasjon på avstandsstyrken din.

Til selve styrkesjekken benyttes et svært nøyaktig system som med bistand fra optikerassistenten finner din optimale brillestyrke i løpet av få minutter. Optiker vil se over resultatene. 

På bakgrunn av en rekke synsrelaterte spørsmål i starten av synssjekken, eller dersom det oppdages avvik, fanger systemet opp et eventuelt behov for utvidet undersøkelse hos optiker 
Hvor lang tid tar en synssjekk? 
15 minutter
Hva er en øyehelseundersøkelse?
Har du samsynsproblemer (skjeling eller dobbeltsyn), synstap på et eller begge øyne, har andre underliggende problemer, eller rett og slett bare er nysgjerrig på hvordan det står til med øyehelsen din anbefaler vi deg å ta en synsjekk+øyehelseundersøkelse.

Optikeren vil kartlegge din synsstatus, blant annet ved vurdering av øyemotorikk/samsyn og generell øyehelse, og foretar som optikerassistenten en elektronisk styrkemåling før styrken måles på tradisjonell måte.

Ved hjelp av et funduskamera vurderes den sentrale delen av netthinnen, hvor skarpsynet og synsnerven er lokalisert, og et spaltelampemikroskop benyttes for å se på tilstanden i øyets fremre del.

Vår optiker har tilgang til diagnostiske medikamenter for grundig undersøkelse av netthinnen, og som et hjelpemiddel når det av ulike grunner er vanskelig å finne rett styrke.

Øyets indre trykk blir rutinemessig målt ved hver undersøkelse hos kunder over 40 år.

Optikeren har henvisningsrett og vil ved behov henvise deg videre til en øyelege.
Hvorfor er synssjekken gratis?
Vi mener at det ikke skal koste deg noe å sjekke brillestyrken din. Derfor har vi som eneste aktør i Norge gratis synsjekk. 
Hva slags briller tilbyr Okkult?
Vi tilbyr briller med styrke (enstyrke og progressive), solbriller og blålysbriller. Alle brillene er vårt egen design, og du finner de ikke noen andre steder enn hos oss. Du finner alle briller på okkult.com eller i Hegdehaugsveien 34, Oslo.
Hvem trenger progressive briller?
Progressive briller er for de som både sliter med å se ting på avstand og nærme. Dette er som regel relevant først når man bikker 40-45. Progressive briller har glass som er designet med flere styrkefelt, avhengig av hvor høyt på glasset man ser. På grunn av dette, har man klart syn på flere avstander og brillene kan brukes hele dagen.

Se våre briller