10.000+ fornøyde kunder | Fri frakt og retur
Designet i Oslo | Kvalitetsbriller til fast pris

Ofte stilte spørsmål


Klikk her for å hoppe til:

 

Hvis du ikke finner et svar på spørsmålet ditt, så er det bare å kontakte oss! Du kan selvfølgelig også ta en tur innom butikken vår i Hegdehaugsveien og på Ski Storsenter.


Brille

Hvilke type glass får jeg i brillene jeg kjøper hos dere?

Hos oss får du glass fra ledende leverandører enten du skal ha glass med styrke i en vanlig brille, solbrille eller om du kjøper solbrille/blålysbriller uten styrke. Disse blir slipt og ferdigstilt i butikken.


Kjøper du brille med styrke er alltid anti-ripe, anti-refleks, hydrofobisk coating og UV beskyttelse inkludert.


Kan jeg kjøpe progressive brille på nett?

Fordi det foreløpig ikke finnes et godt nok verktøy for å gjøre de nødvendige oppmålingene for dette online, så må du komme innom en av butikkene våre hvis du ønsker progressive briller. Vi tar synet ditt på alvor og for å gi deg et best mulig produkt må vi gjøre det i butikken i Hegdehaugsveien 34, 0352 Oslo eller i butikken på Ski Storsenter. 

Hva slags materiale er innfatningene deres laget av?

Innfatningene som brukes i Okkult-brillene er laget av høykvalitets eco-acetat, rustfritt stål, eller en kombinasjon. Eco-acetat er bedre for miljøet. Acetat er et semi-syntetisk material som hentes fra cellulose, og er i høy grad nedbrytbar. Vi benytter også OBE Smart Hinges for å feste rammen og stengene - OBE er den ledende leverandør av brillehengsler.


Kan jeg kjøpe briller fra dere selv om jeg har høy styrke?

Ja, det kan du! Men vi har satt noen begrensninger ved kjøp på nett. Ved styrker høyere enn +/- 5,00 er det behov for at vi gjør noen ekstra nøyaktige oppmålinger som vi må gjøre i butikk. Dette har vi gjort fordi vi ønsker å gi deg en best mulig brille.

Kan jeg kjøpe enkeltstyrke glass selv om jeg har forskjellig syn på øynene?

Ja, nesten alle trenger forskjellig styrke på hvert øye. Enkelstyrke glass betyr bare at man ikke har to forskjellige styrker i et og samme glass, som man har på progressive med lesefelt nederst og avstandsfelt øverst i glasset. Progressive glass trenger man typisk først når man bikker 45. Enkeltstyrke er altså glasset for deg som bare trenger briller nærme eller på avstand, men ikke to i en.

Er det UV-beskyttelse i brilleglassene?

Ja, det er det, både i solbrillene våre - uansett om det er med eller uten styrke. Det er også UV-beskyttelse i de vanlige brilleglassene som ligger i materialet de er laget av.

Hvor lang tid tar det før jeg får brillen jeg har bestilt?

Leveringstiden vil variere avhengig av hva slags brille som bestilles. Solbriller og blålysbriller uten styrke sendes innen 48 timer. Om du bestiller briller eller solbriller med styrke så tar det litt lenger tid fordi glassene må slipes og tilpasses ditt syn. Briller med enkeltstyrke eller progressive glass sendes 7-14 dager etter bestilling, avhengig av styrken på glassene.

Jeg har bestilt briller fra dere på nett, men de sklir ned på nesen - hva gjør jeg?

Da er du hjertelig velkommen til å komme innom en av butikkene våre for å få brillen tilpasset av våre dyktige medarbeidere. Om du bor langt unna, så er det stort sett mulig å få dette gjort hos de aller fleste brilleforretninger selv om du ikke har kjøpt brillen hos de.

Øyehelse

Hva er forskjellen mellom nærsynthet og langsynthet?

Nærsynthet ser nære objekter godt, men sliter med å fokusere på objekter på lengre hold. Langsynthet ser objekter på lang hold godt, mens nær objekter som bøker eller data kan bli uskarpe og de vil slite med å fokusere på de.

Jeg får hodepine/tørre øyne ved bruk av nye briller, hva bør jeg gjøre?

De første 2 ukene vil øynene dine vende seg til ny styrke i brillene dine, og da vil du oppleve litt ubehag. Om dette ikke bedrer seg i løpet av 2 uker, anbefaler vi at du kontakter oss så vi får rettet opp i dette.


Hvor ofte bør jeg sjekke synet?

Regelmessige synssjekker er viktig, uansett alder. Mange opplever å ha et stabilt syn over lang tid, men det er også flere som vil oppleve at det er i endring. Om synsfeilen går over en lengre periode ubehandlet, vil det forverre seg. En synssjekk i året er et godt utgangspunkt, og når du får gratis synssjekk hos oss, så er det ikke mye å tenke på.

Hva er skjeve hornhinner?

Skjeve hornhinner er veldig vanlig. Enkelt forklart er det at lyset brytes ulikt i hornhinnen da den har en krumming. Vanligvis har hornhinnen en rund form, men når det er skjevhet er den formet som en elipse. Lysstrålene vil derfor ikke treffe skarpsynet samlet på netthinnen, og det fører til et uklart bilde.

Hva er aldersbetinget langsynthet?

Aldersrelatert langsynthet, også kalt alderslangsynthet eller presbyopi, er nedsatt nærsyn, altså at man ser dårligere på nært hold. Dette inntreffer som regel når man bikker 40-45 år. Norsk Helseinformatikk opplyser at årsaken er at evnen til å justere linsens krumning blir dårligere med alderen. Denne ferdigheten er nødvendig for at vi skal klare å se objekter både på nært hold og på langt avstand. Progressive briller eller lesebriller kan være løsningen når man oppdager at ting blir vanskeligere å se på nært hold.

Bestilling/levering

Er det trygt å bestille brille med styrke på nett?

Ja, det er det. Hvis du har en brilleseddel, kan du enten fylle det inn selv i bestillingen - eller du kan sende oss på e-post, så fikser vi det for deg. Har du tatt synssjekk hos oss, blir det automatisk lagt inn på profilen din og når du bestiller.

Hva om brillene ikke passer meg?

Da kan du komme innom en av butikkene våre, så kan vi prøve å få de tilpasset til deg. Om brillene fortsatt ikke passer deg, eller du ikke er helt fornøyd, så sørger vi for en ny tilpasning - helt kostnadsfritt! 

Hva innebærer synssjekk + øyehelseundersøkelse?

Ved en synsjekk + øyehelseundersøkelse vil en erfaren optiker kartlegge din synsstatus. Det blir også benyttet et funduskamera og et spaltelampemikroskop. Vår optiker har tilgang til diagnostiske medikamenter for grundig undersøkelse av netthinnen, og som et hjelpemiddel når det av ulike grunner er vanskelig å finne rett styrke.

Hvordan kjøper jeg briller på nett?

Kjøpe briller på nett skal være like lett som å kjøpe reiser, hoteller, klær og elektronikk. Dette har vi sørget for! Trenger du hjelp så følg denne guiden, så har du snart et par briller på vei til deg.